ABD’de program süresi bittikten sonra da kalınabilir mi?

 

Work and Travel programına katılan bir öğrenci J1 vizesi ile orada bulunmaktadır.Bu bir yasal çalışma izni vizesidir.Ama sadece yaz tatilinizde ve öğrencilere tanınan bir haktır.Program süresi DS-2019 belgesinde yazan tarihleri kapsar.İş tarihinizin bitiminden sonra 25 gün yasal olarak Amerikada kalabilirsiniz fakat bu sürenin bitiminde Amerika sizden geri dönmenizi ister.Çünkü bu programa kaydolurken aynı zamanda bir söz vermiş olmaktasınız yani program süresinin bitiminde geri döneceğinize dair bir vaatte bulunuyorsunuz tabi doğal olarak ta Amerika sözünüze uygun davranmanızı bekliyor.Eğer kalırsanız ne olur ,sınır dışı edilirsiniz veya bir sonraki girişlerinizi çok ciddi bir biçimde tehlikeye sokmuş olursunuz hatta imkansız hale getirmiş olursunuz.Bunu yapmayın.Bir sonraki gidişlerinizde Work and Travel vizesi sizin adınıza olumlu bir referans sağlar bunu dezavantaj haline getirmeyin lütfen.